OPEN DAG WOENSDAG 1 SEPTEMBER 2021 (10.00-14.00) MEER INFO >>

 

HUMAN CENTRIC LIGHTING

 

Algemeen:

Onderstaand kunt u meer lezen over de inhoud, de onderwerpen en additionele informatie. Voor vragen kunt u ons altijd een e-mail sturen.

 

Doelstelling:

De afgelopen jaren is er een verhoogde belangstelling voor een thema wat al decennia lang bij lichtprofessionals een belangrijk onderwerp is. Waar eerder dit biodynamische verlichting werd genoemd heeft dit tegenwoordig een nieuwe naam; Human Centric Lighting (HCL). De mens staat centraal in het lichtadvies en/of lichtontwerp en er wordt holistisch gekeken naar licht, gezondheid en welbevinden. Bij het ontwerp zal rekening dienen te worden gehouden met een veelheid aan factoren waaronder visuele-, biologische - en emotionele aspecten.  Tijdens deze cursus worden deze factoren uitgelegd en worden deze meteen praktisch behandeld zodat u het geleerde meteen in uw eigen werk kunt toepassen.

 

Waarom deze cursus?

Licht is een vak! Om een goede gesprekspartner in HCL projecten te zijn is enkel kennis van de verlichtingskunde niet voldoende. Hoe werkt ons circadiaans systeem? Hoe kunnen we een maatwerk advies verzorgen? Welke vragen dienen we te stellen om ervoor te zorgen dat het een succesvol project wordt? Al deze punten worden vertaald in een professioneel advies, gebaseerd op de specifieke projectwensen. HCL is ALTIJD maatwerk! Verder gaan we in op beschikbare publicaties, normeringen, richtlijnen en actuele wetenschappelijke onderzoeken.

 

 Doelgroep: voor een ieder die een gedegen verdere verdieping in hcl zoekt bijvoorbeeld , lichtadviseurs, adviseurs, ontwerpende ambtenaren, project-verlichters, fabrikanten, binnenhuisadviseurs en architecten. Voorkennis: kennis over licht is gewenst om optimaal de lessen goed te kunnen volgen, bijvoorbeeld verlichting en lichtontwerp - basis is een minimale basis. Locatie klassikale cursus: grote haag 11 Amersfoort. Virtual classroom indien er door de lockdown geen klassikale lessen mogen worden gegeven wordt de lesdag live maar dan online gegeven. Meer info >> Bevestiging: na uw inschrijving ontvangt u van ons een bevestigingsmail en uw factuur. Inschrijven: bij voorkeur via één van de onderstaande buttons maar natuurlijk kunt u ons een e-mail zenden.

INHOUD

WAT IS HCL LICHTBEHOEFTEN TAKEN EN BEZIGHEDEN CIRCADIAANS RITME HORMOONHUIDSHOUDING EN LICHT VISUEEL EN BIOLOGISCH SYSTEEM FYSIOLOGISCH EN PSYCHOLOGISCHE ASPECTEN PUBLICATIES ACTUELE ONDERZOEKEN REGELGEVING ONTWERP VAN EEN HCL OPLOSSING CASES, STAPPENPLAN BEOORDELEN VAN RESULTATEN PROJECTEN SAMENWERKEN MET ANDERE SPECIALISTEN

KLASSIKAAL

+++ +++ +++ +++ +++ +++ +++ +++ +++ +++ +++ +++ +++ +++ +++

CURSUSSEN EN OPLEIDINGEN IN VERLICHTINGSTECHNIEK EN LICHTARCHITECTUUR

© 1993-2021 lighting design academy, all rights reserved