OPEN DAG WOENSDAG 1 SEPTEMBER 2021 (10.00-14.00) MEER INFO >>

 

CURSUS LICHTTOOLBOX (2-DAGEN)

 

Doelstelling:

Naast kennis van de verlichtingskundige en creatieve aspecten van licht en verlichting zijn ook de opbouw, uitstraling en vormgeving van uw klantrapportage van groot belang. Tijdens deze cursus bieden we u de inzichten en vaardigheden om uw presentaties naar een hoger level te brengen.  Deze klassikale cursus bestaat uit 2 dagen en wordt verzorgd op onze leslocatie in Amersfoort. Na het afronden van deze cursus bent u in staat om presentaties van uw projecten van topkwaliteit aan te leveren.

 

Waarom deze cursus?

Het werken met licht betekent werken in een visueel vak. Het uiteindelijke resultaat van een lichtadvies of een lichtontwerp is een lichtoplossing voor een project. Maar hoe kunnen we dit advies of ontwerp goed communiceren? Welk lichtbeeld willen we bereiken en hoe laten we dit zien? En aan de andere kant, welk beeld willen we wat de opdrachtgever zal ervaren? Met de juiste aanpak kunnen we de opdrachtgever beter informeren en intrigeren. Dit kan het verschil maken of een project gewonnen wordt of niet. Deze cursus bestaat uit een heldere opbouw met diverse onderwerpen. Per onderwerp is er een inleiding, interactie en zijn er cases om het geleerde meteen toe te passen. We besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van de persoonlijke vaardigheden zodat u het direct in de dagelijkse praktijk kunt toepassen.

 

Maak een volgende stap:

U profiteert het meeste van deze cursus wanneer uw al een zekere kennis hebt van licht en verlichten. Dan is de cursus Lichttoolbox een perfecte volgende stap. In de lessen zal het versterken van de vormgeving en de boodschap van uw adviezen en ontwerpen de focus hebben. Uiteraard kiezen we cases die gerelateerd zijn aan het lichtvak.

 

 

 

 

Inhoud:

1. Communicatie; persoon, bedrijf, presentaties, diensten, branding.

2. Proces; brainstorm, VO, DO, bestek, uitvoering, evaluatie.

3. Vaardigheden; grafisch ontwerp, vormgeving, storytelling.

4. Gereedschappen; Office, Adobe, EVO, SketchUp, schetsen.

5. Cases; individueel en collectief.

6. Lichtadviezen en lichtontwerpen; opbouw, structuur, gegevens.

7. Commerciële aspecten; verleiding opdrachtgever.

8. Onderscheidend vermogen vergroten.

 

Addendum:

CURSUSSEN EN OPLEIDINGEN IN VERLICHTINGSTECHNIEK EN LICHTARCHITECTUUR

© 1993-2021 lighting design academy, all rights reserved