Opleiding Lichtdiploma I

Algemeen:

Onderstaand kunt u meer lezen over de inhoud, de onderwerpen en additionele informatie. Voor vragen kunt u ons altijd een e-mail sturen.

Doelstelling:

Tijdens deze opleiding bieden wij u een compleet programma aan met modules die samen een volledig traject vormen naar het lichtdiploma. U leert alle benodigde kennis op het gebied van verlichting en lichtontwerp welke u nodig heeft om een volwaardig lichtontwerp te kunnen maken. De opleiding gaat uitgebreid in op verlichtingskunde, het lichtontwerpproces en het ontwerpen van een lichtplan met ruime aandacht voor interieur- en exterieurverlichting. Naast theoretische invalshoeken treft u veel praktijkcases welke u direct in uw eigen werk kunt toepassen.

Wat leer je tijdens deze opleiding?

Verlichtingskunde | visuele systeem | basisbegrippen | normen en regelgeving | sfeer en licht | lichtberekeningen | led | dimmen | lichtplannen maken voor interieur en exterieur | rapportage | opbouw presentaties

Flexibel deelnemen aan lesdagen

Alle lesdagen van de opleiding lichtdiploma (LD-I) worden 2 keer per jaar aangeboden. U kunt kiezen om aan de 5 dagen opeenvolgend deel te nemen wat de kortste studieduur betekent. Of u kiest voor deelname op een moment dat u dat uitkomt. U kunt hiermee de opleiding laten afstemmen op u eigen persoonlijke voorkeur.

Waarom deze opleiding?

Licht is een vak! Veel aspecten van dit vak zijn in de praktijk te leren maar een gedegen theoretische kennis levert de benodigde extra diepgang. Wat is het gebruik van een ruimte? Aan welke normen en arbo eisen dienen deze te voldoen. Wat is de esthetische kwaliteit in relatie tot de beheersaspecten? Ook is er kennis nodig van de materialen: lichtbronnen, armaturen en lichtregelapparatuur en daarnaast van het ontwerpproces. Deze elementen worden in deze opleiding uitgebreid behandeld en toegelicht. De opleiding wordt aangeboden in 2 varianten; via e-learning of klassikaal, beiden gecombineerd met huiswerkcases en een intensieve begeleiding. De gemiddelde studiebelasting  is 4 per module.

Na het volgen van deze opleiding beschikt u over gedegen praktische lichtkennis.

Lesdagen 

lesdagen starten op 15 september 2022:
LOB 15 september 2022 (Klassikaal)
LED 13 oktober 2022 (Klassikaal)
INT 3 november 2022 (Klassikaal)
EXT 24 november 2022 (Klassikaal)
VLP 12 januari 2023 (Klassikaal)

lesdagen starten op 7 februari 2023:
LOB 7 februari 2023 (Klassikaal)
LED 17 maart 2023 (Klassikaal)
INT 21 maart 2023 (Klassikaal)
EXT 4 april 2023 (Klassikaal)
VLP 18 april 2023 (Klassikaal)

Inhoud per lesdag

LOB verlichting en lichtontwerp >>
LED led >>
INT lichtontwerp interieur >>
EXT lichtontwerp exterieur >>
VLP vormgeven van lichtplannen >>

Afronding:

U rond de opleiding af door deel te nemen aan het examen (meerkeuze, open vragen en een kleine case). Bij voldoende resultaat (minimaal een 6) ontvangt u het lichtdiploma I.

Examen:

Klik hier om je aan te melden voor een examen of herexamen.

opleidingsinformatie

DUUR 
5 DAGEN (30 LESUREN)

PRIJS
€ 1.550,- EXCLUSIEF BTW

BEVESTIGING
NA UW INSCHRIJVING ONTVANGT U VAN ONS EEN BEVESTIGINGSMAIL EN UW FACTUUR

DIPLOMA
NA HET POSITIEF  AFRONDEN (30 CPD PUNTEN) VAN DEZE OPLEIDING ONTVANGT U HET LICHTDIPLOMA i VAN DE LIGHTING DESIGN ACADEMY

DOELGROEP
voor een ieder die een gedegen lichtopleiding zoekt bijvoorbeeld , (startende) lichtadviseurs, adviseurs, ontwerpende ambtenaren, project-verlichters, fabrikanten, binnenhuisadviseurs en architecten. Om de opleiding goed af te kunnen ronden is minimaal een mbo+ niveau gewenst

LUNCH
UITERAARD VERZORGEN WIJ HEERLIJKE LUNCHES.

LESMATERIAAL
INCLUSIEF UITGEBREIDE MATERIALEN EN TOEGANG TOT ONZE LIGHTCLOUD.

STUDIEBELASTING
GEMIDDELD 4 UUR PER WEEK.

VOORKENNIS
GEEN VOORKENNIS OVER LICHT VEREIST

LOCATIE
LIGHTING DESIGN ACADEMY GROTE HAAG 11 AMERSFOORT 

KIES UIT DEZE STARTDATA
7 FEBRUARI 2023 (AMERSFOORT)

LESTIJDEN
09.00 TOT 16.00 PAUZE VAN 12.00 TOT 13.00

INSCHRIJVEN
BIJ VOORKEUR VIA DE ONDERSTAANDE BUTTON MAAR NATUURLIJK KUNT U ONS ALTIJD EEN E-MAIL ZENDEN

SCHRIJF JE IN RESERVEER MET STAP