Corona

Updates:

COVID-19 Update 25 februari 2022:
Alle lessen mogen weer klassikaal gegeven worden en daar zijn we uiteraard weer erg blij mee. Wel gelden de basis regels van 1,5 meter afstaand, desinfecteren en het dragen van een mondkapje tijdens verplaatsingen. Op onze lunchlocatie kan worden gevraagd om een geldige QR code te laten zien. Blijf gezond en wees zuinig op elkaar.

COVID-19 Update 10 januari 2022:
De lockdown is verlengd tot en met 14 januari 2022. Voor onderwijs geld dat het basis- en middelbaar onderwijs per 10 januari weer in zijn geheel open kan, overig onderwijs grotendeels online. Er zijn uitzonderingen gemaakt voor examens, praktijkonderwijs en cursussen / opleiding t.b.v. het uitoefenen van een beroep. Omdat onze cursussen en opleidingen in die categorie vallen mogen wij open. Wij hebben besloten de lessen die niet online te geven zijn omdat ze bijvoorbeeld een vaardigheidstraining of praktijkdeel hebben klassikaal te verzorgen vanuit onze cursuslocatie in Amersfoort, zoals bijvoorbeeld de Dialux EVO cursussen. Lessen die we wel online kunnen verzorgen zullen we dan ook online verzorgen om het risico van besmetting en reisbewegingen zo laag mogelijk te houden. Heb je je ingeschreven voor een les dan informeren we je per e-mail of je les online of klassikaal plaats zal vinden. Op onze cursuslocatie gelden de hygi├źneregels die vanuit de overheid geadviseerd worden (mondkapje tijdens verplaatsingen, 1.5 meter, geen handen schudden, desinfectie) Een QR-code is niet verplicht. Wel vragen we je bij klachten (ja, ook een verkoudheid) thuis te blijven. Je kunt gewoon deelnemen aan een volgende lesdag. 

COVID-19 Update 18 december 2021:
De lockdown is van kracht in het onderwijs t/m 9 januari 2022. Op 3 januari volgt een update vanuit de overheid. Onze klassikale lessen starten weer op 11 januari dus vooralsnog zijn er geen wijzigingen in ons lesrooster. Mocht het zo zijn dat de periode van lockdown wordt verlengd zullen onze klassikale lessen worden opgezet naar virtual classroom (=Live les vanaf je pc thuis). Heb je je ingeschreven voor een les / opleiding dan houden we je uiteraard op de hoogte per e-mail.
Ons e-learning aanbod is uiteraard gewoon beschikbaar zodat je lekker vanaf je thuiswerkplek aan je lichtkennis kunt werken ­čĺí Mocht je verdere vragen hebben, stel ze gerust!


COVID-19 Update 12 november 2021:

De gebruikelijke maatregelen zijn getroffen. De lessen in Amersfoort bieden een onderlinge afstand van 1,5 meter. We geven geen hand maar zwaaien vriendelijk wanneer u ons bezoekt. De QR code dient op verzoek getoond te worden en dit wordt ook gevraagd bij onze lunchlocatie. Wij volgen de regels vanuit de overheid om het voor iedereen veilig en gezond te houden. 

COVID-19 Update 20 april 2021:

Wij zijn ERG blij dat de avondklok vanaf 28 april zal vervallen. Dit betekent dat we de deelnemers aan de (avond) opleiding HBO lichtontwerp weer op onze locatie in Amersfoort live kunnen ontvangen! De lessen overdag worden alweer sinds 23 maart gegeven waarbij uiteraard alle maatregelen zijn genomen om het voor iedereen veilig (en gezellig) te houden.  

COVID-19 Update 13 april 2021:
De huidige overheidsmaatregelen zijn verlengd tot en met tenminste 28 april 2021.  

COVID-19 Update 8 maart 2021:
De huidige overheidsmaatregelen zijn verlengd tot en met tenminste 30 maart 2021. Wel is er een kleine verruiming voor onderwijs en met name instellingen die trainingen en educatieve activiteiten uitvoeren. Hier vallen private opleiders, cursus- trainingslocaties onder. Les op publieke plaatsen is niet toegestaan, maar enkel en alleen op besloten locaties. Wij hebben eigen trainingslocaties welke niet publiekelijk toegankelijk zijn en zijn dan ook enorm blij dat we binnenkort (vanaf 23 maart) weer aan de slag kunnen. Vooralsnog zal enkel onze locatie in Amersfoort open gaan. Deze ruimte is groter en bied dan ook de meeste ruimte om te kunnen trainen, maar ook tijdens pauzes de 1,5 meter te kunnen garanderen. Er zijn wat regels welke we strikt zullen opvolgen. Het virus is nog niet onder controle en nog niet iedereen is gevaccineerd. We vragen dan ook om uw medewerking zodat we de rest van de dag bezig kunnen zijn met leuke dingen, zoals licht! De basisregels Heeft u hier last van?- Hoesten- Neusverkoudheid- Koorts- Kortademigheid Kom dan niet naar Lighting Design Academy!U kunt gewoon de eerstvolgende les deelnemen, of overstappen op E-learning / Virtual Classroom. Bij twijfel, blijf thuis! Controleregels Heeft u gezondheidsklachten?Bent u betrokken bij bron- en/of contactonderzoek van de GGD?Wacht u op de uitslag van een coronatest?Bent u minder dan 10 dagen geleden in het buitenland geweest?Is een van deze vragen met JA te beantwoorden dan bent u niet welkom.Mocht er op voorhand twijfel zijn bij u over deze vragen, kunt u uiteraard vooraf contact opnemen met ons voor overleg.Wacht hiermee niet tot de ochtend van de cursusdag zelf! Protocol Tijdens binnenkomst draagt u een mondkapje en houd deze op totdat u aan uw tafel zit.Gaat u bewegen dan moet het kapje weer op. Ook ons personeel en de docent dragen een mondkapje en zullen deze alleen af doen als de les begint.De 1, 5 meter regel geldt ten alle tijde in en / om het gebouw. Tijdens pauzes is er geen mogelijkheid om te eten en/of te drinken als u loopt of staat. Dit mag alleen op uw cursusplek.Onze gastvrouw zorgt ervoor dat uw gewenste drankje / snack of lunch wordt afgegeven op uw cursusplek. Wat kunt u van ons verwachten? Wij zorgen ervoor dat u deze dag wordt ondergedompeld in lichtkennis!Verder hanteren we alle protocollen en zorgen we ervoor dat alles veilig verloopt.Ons personeel en docenten worden wekelijks preventief getest.  

COVID-19 Update 24 februari 2021:
Op de persconferentie van 23 februari j.l. werden versoepelingen aangekondigd.Een mooie eerste stap richting normaal en dat is erg fijn. Toch zijn de besmettingen nog niet onder controle en dienen we allemaal de contactmomenten tot een minimum te beperken.Voor het onderwijs betekent het dat HBO, universiteit, beroepsonderwijs, particuliere opleiders en trainingslocaties helaas nog niet open kunnen. Op maandag 8 maart staat een nieuwe persconferentie gepland en horen ook wij of we wellicht na 15 maart onze deuren voor klassikaal onderwijs weer kunnen openen. Gelukkig kunnen alle lessen doorgaan in virtual classroom! Je leest er meer over via:  https://www.lightingdesignacademy.org/virtual-classroom.html Ook hebben we een breed aanbod lichtopleidingen en cursussen beschikbaar als e-learning. Meer info via: https://www.lightingdesignacademy.org/e-learning.html  Zijn er vragen of wensen dan horen we dit graag. Nog even volhouden en blijf gezond! We zien elkaar snel!!  

COVID-19 Update 2 februari 2021:
Ons land is nog steeds in een lockdown en de huidige maatregelen zijn opnieuw verlengd tot en met 2 maart 2021. Onze lessen via de Virtuele Classrooms gaan daarom nog gewoon door. Probeer het maar eens, voor meer info kunt u ons altijd bereiken. Blijf gezond en wees lief voor elkaar. X  COVID-19 Update 13 januari 2021:Ons land is momenteel in lockdown vanwege corona en de huidige maatregelen zijn verlengd tot 9 februari 2021. Hoe zit dat nu met de klassikale lessen in deze periode? We stappen over naar Virtual Classroom. Dit betekend dat al onze klassikale lessen automatisch virtueel worden (Virtual Classroom). Dit wil zeggen dat de deelnemer niet naar de cursuslocatie komt, maar live les krijgt vanaf zijn / haar pc. Je hebt een normale interactie met de docent en je klasgenoten. Deze virtual classroom is een goed alternatief voor een klassikale lesdag. Het enige wat je nodig hebt is een computer met een Internet verbinding. Zodra de overheidsmaatregelen versoepeld worden stappen we weer over naar klassikaal onderwijs.Meer weten over onze Virtual Classroom? Kijk op deze pagina voor uitgebreide informatie >>Voor al uw vragen zijn we uiteraard gewoon bereikbaar.  

COVID-19 Update 15 december 2020:
In navolging van de toespraak van Minister President Rutte op 14 december 2020 sluiten wij onze deuren voor klassikaal onderwijs tot en met 19 januari 2021. Wij steunen en respecteren deze beslissing die de overheid neemt. Thuis studeren kan uiteraard wel doorgaan en er zijn diverse E-learning lessen beschikbaar via ons platform. Online zijn er 8 cursussen beschikbaar en zullen we deze aanvullen met nieuwe cursussen en opleidingen. Stel je vragen, we staan voor je klaar! Blijf gezond!!  

COVID-19 Update 14 oktober 2020:
De regels zijn wederom aangescherpt om het virus onder controle te krijgen. Voor opleidingscentra en scholen geldt een maximaal aantal van 30 personen in een ruimte met inachtneming van de 1,5 meter. Onze beide cursuslocaties zijn volledig ingericht om 1,5 meter afstand aan te kunnen houden en werken we met een maximale aantal per locatie. (Amersfoort: 17 deelnemers, Blokzijl: 8 deelnemers) Elke cursist heeft gedurende de gehele dag een eigen plek heeft incl. drankjes en snacks. De welbekende desinfectie bij de deur, controleren we de luchtkwaliteit de gehele dag met meters, ventileren we continu (dus neem een vestje mee als je snel koud bent!) en maken we regelmatig extra schoon. Nieuw ten opzichte van vorige aanscherpingen is het gebruik van een mondkapje tijdens pauzes / verplaatsingen in de ruimte, waarin we je vragen een mondkapje te gebruiken. Tijdens de les zelf (op je eigen plek) hoef je je mondkapje niet op omdat daar 1,5 meter afstand is tot de anderen. Ook nieuw is dat we voor onze lunch niet meer terecht kunnen bij onze vaste lunchplek bij Restaurant Madonna, die zijn deuren tijdelijk moet sluiten. Team Madonna zorgt wel voor een "lunchbag - to go" zodat je evengoed een lekker broodje kunt eten op je eigen cursusplek. Nadat iedereen zijn/haar brood heeft gegeten lopen we met z'n allen een rondje voor frisse lucht en wat beweging (mondkapjes op). Cursisten met klachten (of twijfel erover) vragen we thuis te blijven. Ben je recent (14 dagen) teruggekomen uit het buitenland dan vragen we je dit bij ons te melden zodat we kunnen beoordelen of het raadzaam is te komen. Je kunt uiteraard gewoon deelnemen op een later moment. Heb je je ingeschreven voor een klassikale les, maar wil je deze liever verzetten naar een ander moment of toch overstappen op E-learning dan kan dat uiteraard. Stuur ons dan even een e-mail.  Er zijn op dit moment 8 cursussen en 1 opleiding via e-learning beschikbaar waardoor je lichtlessen kunt volgen in eigen tempo vanachter je pc thuis en / of op het werk.  (Meer on-line onderwijs komt de komende tijd beschikbaar) Graag tot snel in de klas of online! Blijf gezond!!  

COVID-19 Update 2 oktober 2020:
Met het aanscherpen van de regels krijgen we vragen of wij les blijven geven in Amersfoort en Blokzijl. Het antwoord is ja. Omdat de vraag naar lichtkennis onverminderd groot is en veel bedrijven juist NU willen investeren in hun mensen blijven we open. Voor opleidingscentra en scholen geldt een maximaal aantal van 30 personen in een ruimte. En voor grotere trainerlocaties gelden uitzonderingen. Dit maximale aantal halen we op beide leslocaties niet, in Amersfoort ontvangen we maximaal 16 deelnemers en in Blokzijl maximaal 8 deelnemers. Na de eerste lockdown waarin we ruim 9 weken gesloten waren hebben we tijd genomen om de cursuslocaties in orde te maken volgens de RIVM richtlijnen en daarnaast E-learning op te zetten. Zo kunnen we in het geval van een volledige lockdown direct overschakelen naar live les achter de pc vanuit onze eigen studio (bijvoorbeeld voor de avondopleiding HBO Lichtontwerp). Er zijn 8 cursussen en 1 opleiding via e-learning beschikbaar waardoor je lichtlessen kunt volgen in eigen tempo vanachter je pc thuis en / of op het werk.Klassikaal lesgeven heeft altijd de voorkeur, het is leuk, maar ook erg fijn om elkaar face to face te kunnen zien en zo de kennis over te brengen. Dit uiteraard allemaal op 1,5 meter afstand in een veilige ruimte. Onze cursusruimte is volledig aangepast om 1,5 meter afstand aan te kunnen houden. Zo hebben we ruime nieuwe tafels zodat elke cursist gedurende de gehele dag een eigen plek heeft incl. drankjes en snacks. De welbekende desinfectie bij de deur, controleren we de luchtkwaliteit de gehele dag met meters, ventileren we ons suf, dus neem een vestje mee als je snel koud bent! En maken we regelmatig extra schoon. In de middagpauze lopen we met z'n allen een rondje door de stad en kun je genieten van een lekkere lunch. Daarnaast werken we met een maximaal aantal deelnemers en vragen cursisten met klachten (of twijfel erover) thuis te blijven. Kortom, wij doen er alles aan om alles goed te laten verlopen en vragen aan jou vooral te genieten van de cursusdag en zoveel mogelijk kennis mee terug te nemen.  

COVID-19 Update 1 september 2020:
Inmiddels zijn alle dubbele tafels vervangen door nieuwe 1-persoontafels zodat we op onze beide leslocties de 1,5 meter afstand kunnen waarborgen. Alle op deze website vermelde lessen gaan door zoals vermeld. Mocht er, overheidswege, een klassikale les geen doorgang kunnen vinden dan wordt deze les direct omgezet in een digitale les. Dit zorgt ervoor dat onze deelnemers er zeker van kunnen zijn dat de gewenste kennis en vaardigheden worden aangereikt binnen de gewenste tijd. Verder hanteren we uiteraard alle andere hygi├źne maatregelen en verzoeken we deelnemers die tijdens een lesdag zich ziek voelen om niet te komen. We zien u allemaal weer graag tijdens ├ę├ęn van onze dagen! Tot dan!! :-)  

COVID-19 Update 19 mei 2020:
We gaan definitief weer van start op 2 juni en we hebben er zin in! Ook hebben we extra lesdagen in juni, juli en augustus gepland zodat ieder die zich wil verdiepen in het mooie lichtvak hiervoor ook de gelegenheid heeft. Onze lesruimtes in Amersfoort en Blokzijl zijn aangepast aan de Corona-regels; er is 1,5 meter afstand tussen de deelnemers en docenten, bij binnenkomst verplicht handen wassen en het sanitair wordt continue gedesinfecteerd. Blijf thuis indien u verkouden bent of zich niet lekker voelt. Vanuit onze kant zal het hele team er weer zoals gebruikelijk een leerzame en inspirerende dag van maken. Tot dan!  

COVID-19 Update 6 mei 2020:
Inmiddels is onze cursuslocatie aangepast aan de RIVM richtlijnen.Dit betekent kleinere groepen, extra hygi├źnemaatregelen en per deelnemer voldoende ruimte. Als je je hebt ingeschreven voor een cursusdag in juni / juli of augustus krijg je vooraf van ons e-mail met de genomen maatregelen, maar vragen we je ook thuis te blijven als je klachten hebt / kort ervoor hebt gehad.Uiteraard kun je dan worden verschoven naar een volgende lesdag en / of e-learning. Maar het belangrijkste is dat we er een goede dag van gaan maken en kijken al uit naar 2 juni!  

COVID-19 Update 22 april 2020:
Op 21 april heeft de regering besloten om de maatregelen in de aanpak van het coronavirus te verlengen tot 19 mei en scholen (middelbaar en hoger) zouden vanaf 1 juni weer open kunnen. We hebben de afgelopen weken de ruimte in Amersfoort alvast ingericht op dit voorlopige "nieuwe normaal / 1,5 meter samenleving" en zijn helemaal klaar om je weer te ontvangen.Daarnaast hebben we de periode tot nu toe gebruikt om met ons team keihard te werken om ook lesgeven op afstand mogelijk te maken. Het e-learning platform is online en we zijn dan ook niet alleen trots maar ook erg blij dat studeren vanaf de thuiswerkplek of thuis vanaf nu gewoon mogelijk is voor jou!  Een groot gedeelte van ons aanbod staat inmiddels online en de rest volgt in mei / juni. Als je je hebt ingeschreven voor een klassikale les ontvang je van ons deze week een e-mail met nieuwe data en alternatieven.Je begrijpt dat dit even tijd kost om iedereen persoonlijk te informeren. Maar mochten er tussentijds vragen zijn, stel ze gerust!We werken allemaal vanuit huis, dus stuur bij voorkeur een e-mail. Desgewenst bellen we je terug op een moment dat jou het beste uitkomt. Bedankt en graag tot snel online of iets later in de klas!   

COVID-19 Update 24 maart 2020:
Gisteren maakte de overheid bekend dat bijeenkomsten t/m 1 juni zijn verboden. Voor scholen en onderwijsinstelling geldtdat deze tot 28 april gesloten blijven. Op 21 april maakt de regering bekend of deze zal worden verlengt. De afgelopen 2 weken hebben wij alle lessen van maart en april omgezet naar alternatieve data in mei en juni. Wij danken iedereen voor de goede support en begrip! Mocht het zo zijn dat er vanuit de overheid maatregelen worden genomen voor mei en juni dan zullen we opnieuw iedereen informeren en in overleg omboeken naar een latere datum. Inmiddels hebben we ons online aanbod fors uitgebreid met webinars en e-learning zodat we allemaal we ons kunnen blijven verdiepen in ons prachtige vak. Vragen/wensen? Mail ons! Gezonde groet en let goed op elkaar X    

COVID-19 Update 15 maart 2020
De onrust rondom het Corona / Covid-19 virus wordt steeds groter. Daarom hebben we besloten onze verantwoordelijkheid te nemen voor onze deelnemers, collega's en docenten. Dit betekend dat we de komende periode (in ieder geval tot eind april) geen face -to-face lessen zullen verzorgen. Deelnemers die ingeschreven staan zijn / worden ge├»nformeerd over de nieuwe lesdata of alternatieve mogelijkheden. Geef ons even de tijd om deze persoonlijke e-mails en bijbehorende organisatie voor elkaar te maken. Je ontvangt z.s.m. bericht en houden jullie op de hoogte via de socials / e-mail. De website is aangepast met nieuwe lesdata en we hopen vanaf mei weer aan de slag te kunnen met de reguliere lessen. Daarnaast zal een deel van het aanbod beschikbaar zijn via E-learning. Onze medewerkers werken allemaal vanuit huis en staan tot jullie beschikking via telefoon / mail of Skype. Kortom, we zijn er voor al jullie vragen! Maar laten we eerst als collectief Covid-19 een halt toeroepen! Team Lighting Design Academy