Studiewijzer

 

 

 

STUDIEWIJZER

 

Wilt u uw kennis op het gebied van licht verder verdiepen? De lighting design academy biedt sinds 1993 een steeds verder groeiend aanbod in lichtonderwijs.

 

Onderstaand een overzicht van hoe u een eigen studieplan kunt maken. Uiteraard beantwoorden wij graag uw vragen per e-mail. Ook bent van harte welkom bij ons voor een persoonlijk gesprek. Wij adviseren u graag! Wilt u weten waar u staat met uw lichtkennis? Maak dan een afspraak en doe de LichtTest. In 2 uur tijd doet u de test en bespreken we de resulaten. Op deze wijze is het direct duidelijk waar de eventuele gaten in lichtkennis zich bevinden en kunnen we u een studieadvies op maat geven. Aan deze LichtTest zijn geen kosten verbonden.

 

 

Workshops

 

We bieden u korte workshops van een halve dag welke een specifiek onderwerp behandelen. De vaardigheden worden u op een zeer praktische wijze aangereikt zodat de opgedane kennis meteen in de dagelijkse praktijk is toe te passen.

 

 

Diverse cursussen voor technisch en/of creatief geïnteresseerden;

 

U kunt zich direct inschrijven voor een cursus naar keuze. Ons advies is te starten met een kennis cursus zoals bijvoorbeeld de cursus verlichting en lichtontwerp basis, cursus lichtontwerp - interieur of de cursus lichtontwerp - exterieur. Na het volgen van een kennis cursus is een logische volgende stap het deelnemen aan een gereedschap cursus zoals bijvoorbeeld de cursus lichtsoftware Dialux EVO - basic. Heeft u een kennis- en gereedschap cursus  gevolgd dan heeft u voldoende bagage om uit het resterende aanbod een verdere verdieping te verkrijgen, afhankelijk van uw interesses en ambities. Nieuw is bijvoorbeeld de cursus Human Centric Lighting.

 

 

Volgen van een korte opleiding;

 

Een stevige start in verlichtingskunde en lichtarchitectuur krijgt u met onze populaire opleidingen Lichtdiploma (LD-I) en het vervolg Lichtdiploma (LD-II). Deze opleidingen zijn opgebouwd uit elk 5 lesdagen en een afsluitend examen. Voordeel is dat u de lesdagen naar eigen tempo kunt doorlopen. Bijvoorbeeld 5 weken achter elkaar maar u kunt ook kiezen om per maand 1 of 2 lesdagen te volgen. Deze opleiding wordt in Amersfoort door ons uitgevoerd.

 

Bent u werkzaam in de openbare verlichting dan is wellicht de korte opleiding openbare verlichting een goede keuze. Deze bestaat uit 5 lesdagen en een examen.

 

 

Software trainingen om uw vaardigheden te vergroten;

 

Het hanteren van software is een essentieel onderdeel om goed in dit vakgebied te functioneren. Voor het bekende lichtsoftware programma   Dialux EVO, bieden we cursusdagen op basic, advanced en expert niveau. Voor deelnemers in de openbare verlichting (OVL) is er de speciale cursus Dialux EVO-OVL. Onze docent is door de makers van EVO, (Dial), gecerticfieerd als officiële trainer.

 

 

Avondopleiding HBO lichtontwerp;

 

Wilt u een maximale creatieve verdieping is dit prachtige vakgebied? Dan is de avondopleiding HBO lichtontwerp een goede keuze. In 22 avonden (met uitzondering van de schoolvakanties) worden alle relevante onderwerpen door diverse vakdocenten, lichtontwerpers en specialisten aangereikt. U leert creatieve en onderscheidende lichtontwerpen te maken. De opleiding start in september en duurt tot mei. De opleiding wordt op dinsdagavond aangeboden. Uitgebreide informatie vindt u op de opleidingspagina.

 

 

Dagopleiding Hogere Verlichtingstechniek

 

Zoekt u een verdere technische verdieping in de lichttechniek dan is de opleiding Hogere Verlichtingstechniek een goede keuze. In 15 dagen (met uitzondering van de schoolvakanties) wordt diep op het lichtvak ingegaan. U leert technische lichtplannen te maken. U kunt starten in september of in januari en duurt tot mei. Uitgebreide informatie vindt u op de opleidingspagina.

 

 

E-learning Hogere Verlichtingstechniek

 

Zoekt u een verdere technische verdieping in de lichttechniek dan is de opleiding Hogere Verlichtingstechniek een goede keuze. Deze opleiding wordt u middels e-larning aangeboden. U kunt op ieder willekeurig moment starten. Uitgebreide informatie vindt u op de opleidingspagina.

 

 

European Lighting Expert

 

Wilt u uw technische kennis en vaardigheden erkend hebben? Dan kunt u het examen traject voor de European Lighting Expert titel via de opleiding Hogere Verlichtingstechniek volgen. Tijdens deze avondopleiding verkrijgt u alle kennis om succesvol deel te nemen aan het ELE examen. Uitgebreide informatie vindt op de opleidingspagina. Tevens bieden we een kort trainingstraject (3 dagen) voor ruim ervaren deelnemers waar zeer intensief de stof wordt behandeld.

 

 

Lichttoolbox

 

Wil u de vormgeving en presentatie van uw lichtplannen en lichtontwerpen naar een hoger level tillen? Dan is de cursus Lichttoolbox een goede keuze. In 2 dagen worden de vaardigheden vergroot en vele gereedschappen behandeld.

 

 

Addendum

 

Al de genoemde cursussen en opleidingen kunnen ook bij u op locatie (wereldwijd) door ons worden verzorgd in de talen Nederlands of Engels. Daarnaast kunnen wij u cursussen op maat aanbieden en de inhoud stellen we volledig samen volgens uw wensen.

 

 

Lichtlessen op scholen

 

Sinds onze start in 1993 verzorgen we graag lichtlessen en workshops op scholen. Dit doen we op allerlei niveaus van MBO tot master. Mail ons uw vraag of wens!

 

 

#lichtiseenvak

 

 

 

 

 

 

 

 

CURSUSSEN EN OPLEIDINGEN IN VERLICHTINGSTECHNIEK EN LICHTARCHITECTUUR

© 1993-2019 lighting design academy, all rights reserved