Studiewijzer

Algemeen:

Wil je jouw kennis op het gebied van licht verder verdiepen? De lighting design academy biedt sinds 1993 een steeds verder groeiend aanbod aan in lichtonderwijs. 

Onderstaand een overzicht (e-learning en klassikaal) met ons aanbod in lichtonderwijs. Wil je een persoonlijk advies op basis van jouw wensen, ambities en dromen? Mail of bel ons met je vragen en dromen.

Legodoos principe 

Onze opleidingen zijn samengesteld volgens het legodoos principe. Dit betekent dat je kunt kiezen om de opleidingen in één keer of in delen te volgen.

De flexibele opbouw van ons aanbod biedt voordelen zoals verschillende startmomenten, modulaire opbouw en keuze uit klassikale en e-learning lessen.

Onderstaand vertellen we je meer over de opbouw en geven voorbeelden van mogelijke leerroutes. Kom je er niet uit? Neem contact op en we helpen je graag.

Of je nu een creatieveling bent of een techneut, iedereen die serieus met licht en verlichting wil gaan werken dient kennis te hebben van de basisbegrippen. Een ideale start is dan ook onze 2-daagse cursus fundamentals, deze pittige introductie in het vakgebied licht is een echte aanrader. Blijk je al over voldoende basiskennis te beschikken dan kun je deze cursus overslaan.

Om je verder te verdiepen in licht en verlichting heb je de keuze uit 10 verschillende modules. Deze modules behandelen intensief een specifiek onderwerp waarin we kennis, vaardigheden en toepassingen zullen trainen.

Er zijn acht 3-daagse modules en twee 5-daagse modules beschikbaar. 

Opleiding Hogere Verlichtingstechniek

Deze lichtopleiding is voor iedereen die een brede kennis in de verlichting wil opbouwen. De opleiding bestaat uit vier 3-daagse modules:
-lichtontwerp interieur
-lichtontwerp exterieur
-lighting controls
-daglichtontwerp
Meer informatie lees je op deze pagina >>

Opleiding Lichtontwerp (HBO-niveau)

Deze lichtopleiding gaat diep in op het creatieve lichtontwerp proces. De opleiding bestaat uit vier 3-daagse modules:
-lighting studio
-light, perception + culture
-design criteria
-light + tools
Meer informatie lees je op deze pagina >>

Opleiding licht in de buitenruimte

Deze lichtopleiding concentreert zich op het verkrijgen van kennis over licht in de buitenruimte zowel over de technische lichtplannen maar ook over de creatieve lichtontwerpen. De opleiding bestaat uit twee 5-daagse modules:
-openbare verlichting
-stadsilluminatie
Meer informatie lees je op deze pagina >>

Opleiding maatwerk

Bovenstaande trajecten net niet helemaal passend? Kies dan jouw eigen traject uit de genoemde 10 modules en stel hiermee jouw eigen opleiding samen.
Neem contract met ons op zodat we samen de juiste keuzes maken.

Software trainingen om uw vaardigheden te vergroten

Het hanteren van software is een essentieel onderdeel om goed in dit vakgebied te functioneren. Voor het bekende lichtsoftware programma  Dialux EVO, bieden de 2-daagse Dialux EVO cursus. Aanvullend zijn er gespecialiseerde EVO cursussen beschikbaar voor openbare verlichting en daglichtontwerp (in ontwikkeling). Onze docent is door de makers van EVO (Dial) gecerticfieerd als officiële trainer.
Meer informatie lees je op deze pagina >>

Korte opleidingen en cursussen

Iets minder tijd beschikbaar voor een volledige opleiding? Kies dan één van de korte opleidingen en/of cursussen. 
Meer info op onze cursuspagina of onze opleidingspagina .

E-learning of blended

We hebben ook een ruim aanbod in e-learning cursussen, opleidingen en softwaretrainingen. Neem hier maar eens een kijkje.

European Lighting Expert

Wil je laten zien dat je beschikt over een ruime technische lichtkennis en over een behoorlijke ervaring beschikt? Dan kun je het additionele examen traject voor de European Lighting Expert titel via ons volgen. Meer info >>

Wie ben jij?

We hebben een pagina gemaakt met een aantal ervaringsniveaus met daarbij geadviseerde cursussen en opleidingen. Dit is uiteraard een eerste indicatie maar kan handig zijn om je een beter beeld te geven van de stappen die je kun maken. Graag gaan we met je in gsprek om je een passend studieadvies te geven. Tot ziens!