hogere verlichtingstechniek (12-dagen)

Algemeen:

Onderstaand lees je meer lezen over de inhoud, de onderwerpen en additionele informatie. Toch nog wat meer vragen? Stuur ons dan een e-mail.

Doelstelling:

In deze opleiding, op HBO niveau, wordt een verdere technische verdieping in het vakgebied licht aangeboden. Je maakt kennis met nieuwe inzichten en methodieken en ziet hoe dit in de dagelijkse praktijk wordt toegepast. Deze klassikale opleiding bestaat uit 12 lesdagen die verzorgd worden vanuit onze locatie in Amersfoort. We schakelen diverse experts, specialisten en docenten uit het vakgebied in om de onderwerpen inzichtelijk te maken en de vaardigheden en kennis op hoger niveau te brengen. We gaan diep in op het adviesproces en zullen diverse cases, interieur, exterieur, controls en daglicht, vanaf de eerste klantvraag tot aan de oplevering doorlopen. Na het completeren van deze opleiding ben je in staat om technische lichtprojecten succesvol af te ronden.

Inhoud van de opleiding:

module lichtontwerp interieur >>
module lichtontwerp exterieur >>
module lighting controls >>
module daglichtontwerp >>

Extra training e-learning Dialux EVO lichtsoftware:

Inbegrepen is de  e-learning module van Dialux EVO basic met 60 video lessen welke in een eigen tempo kunt doorlopen.

Examen HVT

I​​Je ontvangt het diploma Hogere Verlichtingstechniek indien er een voldoende (hoger dan een 6) resultaat is behaald bij de 4 deeltoetsen en wanneer het eindproject positief (hoger dan een 6) is beoordeeld.

Waarom deze opleiding?

De lichtbranche is volop in beweging en dit betekent dat er steeds hogere eisen aan een lichtadvies en daarmee aan een lichtplan worden gesteld. In de lichttechniek zijn er ontwikkelingen voor alle materialen (lichtbronnen, armaturen en lichtregelapparatuur) waar mee gewerkt wordt. Ook aan beheer en onderhoud worden andere eisen gesteld ten opzichte van een aantal jaren geleden. Het maatschappelijke kader is ook veranderd door nieuwe regelgeving, eisen aan het energieverbruik en het duurzaam omgaan met onze leefomgeving. Op het gebied van de verlichtingskunde wordt de mens (gelukkig!) steeds meer centraal gesteld in het ontwerp en zijn de lichtadviezen gebaseerd op Human Centric Lighting. Om dit alles goed aan onze opdrachtgevers te onderbouwen wordt in deze opleiding ook de nodige aandacht gegeven aan softwaretools voor het calculeren en projecteren van installaties. Daarnaast dienen we onze plannen te kunnen toetsen aan de normen en hier is verslaglegging voor nodig. Hoe te meten en rapporteren is een onderwerp in deze opleiding. Al deze onderwerpen worden je op een interactieve en modulaire wijze aangeboden. De opgedane kennis is meteen toe te passen in de dagelijkse praktijk en daarmee vergroot je jouw meerwaarde richting opdrachtgevers.

Na het volgen van deze opleiding beschikt je over uitgebreide en brede lichtkennis.

Lesdagen 

lesdagen starten op 14 september 2023:
14 september 2023
28 september 2023
12 oktober 2023

lesdagen starten op 25 januari 2024:
25 januari 2024
8 februari 2024
29 februari 2024

lesdagen starten op 14 maart 2024:
14 maart 2024
28 maart 2024
11 april 2024

lesdagen starten op 16 mei 2024:
16 mei 2024
30 mei 2024
13 juni 2024

European Lighting Expert

Na het afronden van de opleiding Hogere Verlichtingstechniek kun je additioneel kiezen om deel te nemen aan het internationale ELE examen.  Aan te bevelen is om dit te doen wanneer er tevens een ruime projectervaring aanwezig is. Meer informatie vind je op onze ELE pagina >>

Opbouw HVT

Het curriculum van de opleiding Hogere Verlichtingstechniek is opgezet conform de educatieve aanbevelingen van de IES (Illuminating Engineering Society) en de ELE (European Lighting Expert). Veel docenten zijn lid van de beroepsvereniging  NSVV (Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde).

Vrijstellingen

Bent je al in het bezit van het Lichtdiploma I of II, Middelbare Verlichtingstechniek of de opleiding lichtontwerp (HBO niveau) en wil je het diploma Hogere Verlichtingstechniek verkrijgen? Dan zijn er vrijstellingsmogelijkheden.  Meer weten en/of een afspraak maken? Mail ons je vragen of mail enkele voorkeursdata voor een vrijblijvend gesprek online of bij ons in Amersfoort. Tot ziens!

informatie

DUUR 
12 DAGEN (72 LESUREN)

PRIJS
€ 4.188,- EXCLUSIEF BTW

BEVESTIGING
NA INSCHRIJVING ONTVANGT je VAN ONS EEN BEVESTIGINGSMAIL EN de FACTUUR

DIPLOMA
NA HET POSITIEF  AFRONDEN (72 CPD PUNTEN) VAN DEZE OPLEIDING ONTVANG je HET dIPLOMA HOGERE verlichtingstechniek VAN DE LIGHTING DESIGN ACADEMY

DOELGROEP
voor een ieder die een gedegen lichtopleiding zoekt bijvoorbeeld , (startende) lichtadviseurs, adviseurs, ontwerpende ambtenaren, project-verlichters, fabrikanten, binnenhuisadviseurs en architecten. Om de opleiding goed af te kunnen ronden is minimaal een mbo+ niveau gewenst

LUNCH
UITERAARD VERZORGEN WIJ HEERLIJKE LUNCHES.

LESMATERIAAL
INCLUSIEF UITGEBREIDE LESMATERIALEN EN TOEGANG TOT ONZE ONLINE LEEROMGEVING

STUDIEBELASTING
GEMIDDELD 4 UUR PER WEEK.

VOORKENNIS
BASIS​KENNIS OVER VERLICHTING IS AAN TE BEVELEN ZOALS BIJVOORBEELD VIA ONZE CURSUS FUNDAMENTALS

LOCATIE
LIGHTING DESIGN ACADEMY GROTE HAAG 11 AMERSFOORT 

KIES UIT DEZE STARTDATA
14 SEPTEMBER 2023
25 januari 2024
14 maart 2024
16 mei 2024

LESTIJDEN
09.00 TOT 16.00 PAUZE VAN 12.00 TOT 13.00

INSCHRIJVEN
BIJ VOORKEUR VIA DE ONDERSTAANDE BUTTON MAAR NATUURLIJK KUN je ONS ALTIJD EEN E-MAIL ZENDEN

schrijf je in RESERVEER MET STAP