Virtual Classroom

STARTEN MET EEN LICHTCURSUS OF LICHTOPLEIDING TIJDENS DE LOCKDOWN?:

Ons land is momenteel in gedeeltelijke lockdown vanwege corona. Maar je hebt wel al zin om te beginnen aan een lichtcursus of een lichtopleiding. Kan dat? Ja, dat kan! 

Want, zolang de lockdown duurt of zal duren, hebben we bijna alle klassikale lessen omgezet naar digitale lessen. 

Je krijgt tijdens deze lesdag live les en je hebt hebt een normale interactie met de docent. Deze virtual classroom is een goed alternatief voor een klassikale lesdag. Het enige wat je nodig hebt is een computer met een Internet verbinding, ook zien en spreken we je graag dus gebruik ook je webcam en microfoon. Hieronder lees je hoe je kunt starten met een lichtcursus of lichtopleiding. 

Virtual classroom: 
De afgelopen 2 jaar hebben we veel ervaring opgedaan met online lessen. De ervaringen van onze studenten zijn overwegend positief. Natuurlijk geven we de lichtlessen bij voorkeur in de klas  maar een virtual classroom is echt een goed alternatief. 

Lessen:
De lessen hebben dezelfde inhoud als een klassikale lesdag. Ook de lestijden zijn identiek dus bijvoorbeeld staat er op woensdag een lesdag gepland, dan zien we je graag om 09.00 voor de start van de lesdag. Alleen ontmoeten we elkaar dan via het beeldscherm. 

Interactief:
De docent verzorgt zijn lessen live op een interactieve manier. Dit betekent dat er over en weer vragen gesteld kunnen worden en er gewerkt kan worden aan opdrachten en cases. Ook is er volop ruimte tot interactie met je medestudenten en wordt er ook veel gelachen. Onder de huidige omstandigheden is een virtual classroom dan ook de meest optimale vervanging voor een klassikale les. 

Van digitaal weer naar klassikaal:
Zodra de overheidsmaatregelen opgeheven worden stappen we weer over naar klassikaal onderwijs. Een eerstvolgende les na de lockdown zal dan weer in de klas worden gegeven. Uiteraard brengen we je dan direct hiervan op de hoogte. 

Inschrijven:
Wanneer je je nu inschrijft voor een klassikale lichtopleiding of cursus start je in een virtual classroom wanneer de lockdownmaatregelen gelden. Op het moment dat de  overheidsmaatregelen worden opgeheven/versoepeld vervolgen we de lessen in de klas. Je kunt gewoon beginnen met het uitbreiden van je lichtkennis en loop je op deze manier geen vertraging op. Alle lesdata op onze website gaan dus gewoon door!

Examens:
Mocht een examen niet klassikaal kunnen worden afgenomen dan doen we dat ook online. We maken dan een individuele afspraak voor de datum/tijd. 

Verdere vragen?Laat het ons weten, we adviseren je graag. Tot ziens!