Training European Lighting Expert

Algemeen:

Onderstaand kunt u meer lezen over de inhoud, de onderwerpen en additionele informatie. Voor vragen kunt u ons altijd een e-mail sturen.

Doelstelling:

Het programma European Lighting Expert (ELE) biedt een traject om uw technische lichtkennis te laten toetsen en registreren. Deelnemers die het ELE traject succesvol doorlopen mogen de afkorting ELE achter hun naam gebruiken en geven zo aan over een gedegen en toepasbare kennis van de lichttechniek te beschikken.

Wat doen we tijdens de trainingsdagen?

Zien en waarneming | materialisatie lichtbronnen en armaturen | lichtadvies interieur | lichtadvies exterieur | toepassingen | toetsing en normen | gebruik beheer en onderhoud | cases | proefexamens | voorbereidingen op het officiële examen

Vooropleiding:

Om het korte intensieve opleidingstraject goed te  kunnen af ronden is er minimaal één van de volgende diploma's of vergelijkbaar gewenst: Hogere Verlichtingstechniek, HBO lichtontwerp of Hogere Verlichtingskunde. Leesvaardigheid in de Engelse taal is belangrijk omdat delen van het materiaal uitsluitend in het Engels beschikbaar zijn. De klassikale lessen worden in het Nederlands gegeven. U dient rekening te houden met het voorbereiden van lessen, dit zal tussen 4 tot 8 uur per week bedragen.

Waarom voor ELE kiezen?

De nationale lichtverenigingen van Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland hebben dit programma gezamenlijk geïnitieerd en uitgewerkt. Diverse landen volgen en daarmee wordt dit een echt Europees gedragen initiatief. De achterliggende gedachte is om de markt een curriculum te bieden waarmee deelnemers kunnen aantonen over technische lichtkennis te beschikken. De opbouw bestaat uit 3 niveaus; weten, begrijpen en toepassen, dit gerelateerd aan diverse onderwerpen in de verlichtingskunde en lichttechniek. Het ELE geeft aan welke aspecten er getoetst gaan worden en houden toezicht op de kwaliteit en relevantie van dit opleidingstraject. De aanbieders van lichtonderwijs kunnen dit opleidingstraject in zijn geheel of in delen aanbieden.

Hoe bereidt u zich voor op het ELE examen?

De Lighting Design Academy biedt het volledige opleidingstraject aan en zal deelnemers optimaal voorbereiden op de examens. U kunt zich op drie manieren voorbereiden op het ELE examen: 

-door het positief afronden van de opleiding Hogere Verlichtingstechniek HVT (15 dagen) bent u optimaal voorbereid om aan het ELE examen deel te nemen. Kijk op de pagina van Hogere Verlichtingstechniek voor alle informatie >> 

-of door het positief afronden van de opleiding Licht in de buitenruimte (15 dagen) die u ook optimaal voorbereid om aan het ELE examen deel te nemen. Kijk op de pagina van Licht in de buitenruimte voor alle informatie >> 

-of u hebt eerder een andere relevante lichtopleiding afgerond of zich de kennis eigen gemaakt en dan kunt u deze korte intensieve ELE traject (3 dagen) volgen ter voorbereiding  op het ELE examen.

Wie neemt het ELE examen af?

In ons land zal de NSVV de examens voor het ELE programma af gaan nemen. Het staat de deelnemers overigens vrij om ook bij de andere (buitenlandse) lichtverenigingen het examen af te leggen. 

Het belangrijkste is dat u zich kunt onderscheiden doordat u uw kennis en ervaring zichtbaar kunt maken richting uw opdrachtgevers.

Examen data NSVV

-2021; 3 november
-2022; 1 juni, 2 november

meer info en aanmelden examen via de website van de NSVV.

Lesdagen Amersfoort  start september 2021:

-22 september 2021
-29 september 2021
-6 oktober 2021

Lesdagen Amersfoort  start mei 2022:

-12 mei 2022
-19 mei 2022
-26 mei 2022

trainingsinformatie

DUUR 
3 DAGEN (18 LESUREN)

PRIJS
€ 930,- EXCLUSIEF BTW

BEVESTIGING
NA UW INSCHRIJVING ONTVANGT U VAN ONS EEN BEVESTIGINGSMAIL EN UW FACTUUR

CERTIFICAAT
NA HET AFRONDEN (18 CPD PUNTEN) VAN DEZE TRAINING ONTVANG JE HET CERTIFICAAT ELE-TRAINING  VAN DE LIGHTING DESIGN ACADEMY

DOELGROEP
VOOR IEDEREEN DIE DE AANWEZIGE TECHNISCHE KENNIS EN KUNDE WIL LATEN TOETSEN EN ERKENNEN; LICHTADVISEURS, INSTALLATEURS, ADVISEURS, ARCHITECTEN, ONTWERPENDE AMBTENAREN EN ADVISEURS FACILITAIRE DIENSTEN. DEELNEMERS KOMEN UIT DIVERSE DISCIPLINES; ADVIESBUREAUS, INSTALLATIEBRANCHE, PROJECTONTWIKKELAARS, GEMEENTEN EN DE LICHTBRANCHE

LUNCH
UITERAARD VERZORGEN WIJ HEERLIJKE LUNCHES.

LESMATERIAAL
INCLUSIEF UITGEBREIDE MATERIALEN.

VOORKENNIS
HOGERE VERLICHTINGSTECHNIEK OF VERGELIJKBAAR (HVK, MVT MET RUIME ERVARING)

LOCATIE
LIGHTING DESIGN ACADEMY GROTE HAAG 11 AMERSFOORT 

KIES UIT DEZE STARTDATA
22 SEPTEMBER 2021 (AMERSFOORT)
12 MEI 2022 (AMERSFOORT)


LESTIJDEN
09.00 TOT 16.00 PAUZE VAN 12.00 TOT 13.00

INSCHRIJVEN
BIJ VOORKEUR VIA DE ONDERSTAANDE BUTTON MAAR NATUURLIJK KUNT U ONS ALTIJD EEN E-MAIL ZENDEN

schrijf je in