Studiewijzer

Algemeen:

Wilt u uw kennis op het gebied van licht verder verdiepen? De lighting design academy biedt sinds 1993 een steeds verder groeiend aanbod in lichtonderwijs. 

Onderstaand een overzicht (virtual classroom, e-learning en klassikaal) met ons aanbod in lichtonderwijs. Wilt u een persoonlijk advies op basis van uw eigen wensen, ambities en dromen? Mail of bel ons, we maken ook graag een afspraak (persoonlijk of via videobellen). 

Weet u niet zeker waar u staat met uw lichtkennis? Maak dan een afspraak en doe de LichtTest. U maakt deze test en aansluitend bespreken we de resulaten. Op deze wijze is het direct duidelijk waar de eventuele gaten in lichtkennis zich bevinden en kunnen we u een studieadvies op maat geven. 

Legodoos principe 

Onze opleidingen zijn samengesteld volgens het legodoos principe. Dit betekent dat u kunt kiezen om de opleidingen in kleine blokjes te volgen. Lichtdiploma I bestaat uit 5 blokjes (lesdagen) en biedt een kort, logisch traject. Dit geldt ook voor het opvolgende deel Lichtdiploma II, ook weer 5 blokjes (lesdagen). Heeft u Lichtdiploma I en II gevolgd dan heeft u hetzelfde traject doorlopen als Middelbare verlichtingstechniek, 10 blokjes. Het enige voordeel wanneer u zich in één keer inschrijft voor Middelbare Verlichtingstechniek is dat de opleiding wat  financieel aantrekkelijker is. Aan u de keuze! U kunt ook kiezen voor de opleiding Hogere Verlichtingstechniek, 15 blokjes. Ook hier kunt u kiezen om zich in één keer in te schrijven of de opleiding in delen te volgen door te beginnen met Lichtdiploma I, dan Lichtdiploma II en aansluitend het laatste deel met Lichtdiploma III. De opleiding licht in de buitenruimte bestaat uit 10 blokjes, (lesdagen) met een logische opbouw. Kortom aan u de keuze om een opleiding achter elkaar te volgen of in blokjes.

Zijn er nog vragen en wensen of wilt een persoonlijk advies. mail ons dan en wij nemen snel contact met u op. Gewoon doen!

Aanbod online

Wilt u vanuit huis of werk lichtlessen volgen? Dat kan en inmiddels hebben we een breed aanbod samengesteld. Er zijn  uitgebreide e-learning cursussen en e-learning opleidingen waarin de onderwerpen diepgaand worden behandeld. Kijk voor meer informatie op deze pagin​​a of in onze footer onderaan de pagina. 

Aanbod klassikaal

U kunt zich inschrijven voor een cursus naar keuze. 

Ons advies is te starten met een kennis cursus zoals bijvoorbeeld de cursus verlichting en lichtontwerp, cursus lichtontwerp - interieur of de cursus lichtontwerp - exterieur. 

Na het volgen van een kennis cursus is een logische volgende stap het deelnemen aan een gereedschap cursus zoals bijvoorbeeld de cursus lichtsoftware Dialux EVO - basic. 

Heeft u een kennis- en gereedschap cursus  gevolgd dan heeft u voldoende bagage om uit het resterende aanbod een verdere verdieping te verkrijgen, afhankelijk van uw interesses en ambities. Zoals bijvoorbeeld de cursus Human Centric Lighting. 

Volgen van een korte opleiding

Een stevige start in verlichtingskunde en lichtarchitectuur krijgt u met onze populaire opleidingen Lichtdiploma I (LD-I), het vervolg Lichtdiploma II (LD-II) en het laatste deel lichtdiploma III (LD-III) . Deze opleidingen zijn opgebouwd uit elk 5 lesdagen en een afsluitend examen. Bent u werkzaam in de openbare verlichting dan is wellicht de korte opleiding openbare verlichting een goede keuze. Deze bestaat uit 5 lesdagen en een examen.

Software trainingen om uw vaardigheden te vergroten

Het hanteren van software is een essentieel onderdeel om goed in dit vakgebied te functioneren. Voor het bekende lichtsoftware programma  Dialux EVO, bieden we cursusdagen op basic, advanced en expert niveau. Onze docent is door de makers van EVO (Dial) gecerticfieerd als officiële trainer.

Avondopleiding lichtontwerp (HBO niveau)

Wilt u een maximale creatieve verdieping in dit prachtige vakgebied? Dan is de avondopleiding lichtontwerp een goede keuze. In 22 avonden (met uitzondering van de schoolvakanties) worden alle relevante onderwerpen door diverse vakdocenten, lichtontwerpers en specialisten aangereikt. U leert creatieve en onderscheidende lichtontwerpen te maken. De opleiding start in september en duurt tot mei. De opleiding wordt op dinsdagavond aangeboden. Uitgebreide informatie vindt u op de opleidingspagina.

Dagopleiding Hogere Verlichtingstechniek

Zoekt u een verdere technische verdieping in de lichttechniek dan is de opleiding Hogere Verlichtingstechniek een goede keuze. In 15 dagen (met uitzondering van de schoolvakanties) wordt diep op het lichtvak ingegaan. U leert technische lichtplannen te maken. U kunt 2 x per jaar starten. Uitgebreide informatie vindt u op de opleidingspagina.

European Lighting Expert

Wilt u uw technische kennis en vaardigheden erkend hebben? Dan kunt u het examen traject voor de European Lighting Expert titel via de opleiding Hogere Verlichtingstechniek volgen. Tijdens deze opleiding verkrijgt u alle kennis om succesvol deel te nemen aan het ELE examen. Uitgebreide informatie vindt op de opleidingspagina. Tevens bieden we een kort trainingstraject voor ruim ervaren deelnemers waar zeer intensief de stof wordt behandeld.