Blended opleiding Hogere Verlichtingstechniek

Algemeen:

Onderstaand kunt u meer lezen over de inhoud, de onderwerpen en additionele informatie. Voor vragen kunt u ons altijd een e-mail sturen.

Wat is Blended?:

In deze opleiding bieden we 5 modules die via e-learning worden gegeven en er zijn 10 klassikale dagen bij ons in Amersfoort. Ook het examen wordt klassikaal afgenomen. Blended is een combinatie van e-learning en klassikaal onderwijs.

Doelstelling:

In deze opleiding, op HBO niveau, wordt u een verdere technische verdieping in het vakgebied licht aangeboden. U maakt kennis met nieuwe inzichten en methodieken en ziet hoe dit in de dagelijkse praktijk wordt toegepast. Deze blended opleiding bestaat uit 5 e-learning modules en 10 klassikale lesdagen die verzorgd worden vanuit onze locatie in Amersfoort. We schakelen diverse experts, specialisten en docenten uit het vakgebied in om de onderwerpen inzichtelijk te maken en uw vaardigheden en kennis op hoger niveau te brengen. We gaan diep in op het adviesproces en zullen diverse cases, interieur en exterieur, vanaf de eerste klantvraag tot aan de oplevering doorlopen. Na het completeren van deze opleiding bent u in staat om technische lichtprojecten succesvol af te ronden.

Inhoud van de opleiding:

LOB verlichting en lichtontwerp >>
LED led >>
INT lichtontwerp interieur >>
EXT lichtontwerp exterieur >>
VLP vormgeven van lichtplannen >>
HCL human centric lighting >>
LIC lighting controls >>
PD product design >>
CD concept design >>
SD smart design >>
IND industriële verlichting >>
DAG daglichtontwerp >>
SPO sportverlichting >>
LTX lichttoolbox (1+2) >>

Extra training e-learning Dialux EVO lichtsoftware:

Inbegrepen is de  e-learning module van Dialux EVO basic met 60 video lessen welke u in uw eigen tempo kunt doorlopen.

Flexibel deelnemen aan lesdagen

Alle lesdagen van de opleiding Hogere Verlichtingstechniek (HVT) worden minimaal 1 keer per jaar aangeboden. U kunt kiezen om aan de 15 dagen opeenvolgend deel te nemen wat de kortste studieduur betekent. Of u kiest voor deelname op een moment dat u dat uitkomt. U kunt hiermee de opleiding afstemmen op uw eigen persoonlijke voorkeur. 

Examen HVT

Na de eerste 5 lesdagen is er het eerste examen, aan het einde van de 10 dagen is er het tweede examen en het derde examen is aan het einde van blok 3. ​U rondt de opleiding af door deel te nemen aan de examens (meerkeuze, open vragen en een kleine case). In het laaste blok krijgt u een individuele praktijkopdracht. Door het uitwerken van deze eindcase laat u zien dat u een project compleet kunt uitwerken en presenteren. Bij voldoende resultaat voor de examens en de eindcase (minimaal een 6) ontvangt u het diploma Hogere Verlichtingstechniek

Examen:

Klik hier om je aan te melden voor een examen of herexamen.

Waarom deze opleiding?

De lichtbranche is volop in beweging en dit betekent dat er steeds hogere eisen aan een lichtadvies en daarmee aan een lichtplan worden gesteld. In de lichttechniek zijn er ontwikkelingen voor alle materialen (lichtbronnen, armaturen en lichtregelapparatuur) waar mee gewerkt wordt. Ook aan beheer en onderhoud worden andere eisen gesteld ten opzichte van een aantal jaren geleden. Het maatschappelijke kader is ook veranderd door nieuwe regelgeving, eisen aan het energieverbruik en het duurzaam omgaan met onze leefomgeving. Op het gebied van de verlichtingskunde wordt de mens (gelukkig!) steeds meer centraal gesteld in het ontwerp en zijn de lichtadviezen gebaseerd op Human Centric Lighting. Om dit alles goed aan onze opdrachtgevers te onderbouwen wordt in deze opleiding ook de nodige aandacht gegeven aan softwaretools voor het calculeren en projecteren van installaties. Daarnaast dienen we onze plannen te kunnen toetsen aan de normen en hier is verslaglegging voor nodig. Hoe te meten en rapporteren is een onderwerp in deze opleiding. Al deze onderwerpen worden u op een interactieve en modulaire wijze aangeboden. U kunt de opgedane kennis meteen toepassen in de dagelijkse praktijk en daarmee uw meerwaarde richting uw opdrachtgevers vergroten.

Na het volgen van deze opleiding beschikt u over uitgebreide en brede lichtkennis.

Lessen en lesdagen 

starten vanaf 28 maart 2023
lessen
5 e-learning moules
lesdagen
HCL 9 mei 2023 (Klassikaal)
LIC 23 mei 2023 (Klassikaal)
PD 6 juni 2023 (Klassikaal)
CD 20 juni 2023 (Klassikaal)
SD 4 juli 2023 (Klassikaal)
IND 12 september 2023 (klassikaal)
DAG 26 september 2023 (klassikaal)
SPO 10 oktober 2023 (klassikaal)
LTX-1  24 oktober 2023 (klassikaal)
LTX-2 7 november 2023 (klassikaal)

European Lighting Expert

Na het afronden van de opleiding Hogere Verlichtingstechniek kunt u additioneel kiezen om deel te nemen aan het internationale ELE examen.  Aan te bevelen is om dit te doen wanneer er tevens een ruime projectervaring aanwezig is. Meer informatie vindt u op onze  ELE pagina >>

Opbouw HVT

Het curriculum van de opleiding Hogere Verlichtingstechniek is opgezet conform de educatieve aanbevelingen van de IES (Illuminating Engineering Society) en de ELE (European Lighting Expert). Veel docenten zijn lid van de beroepsvereniging  NSVV (Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde).

Vrijstellingen

Bent u al in het bezit van het Lichtdiploma I of II, Middelbare Verlichtingstechniek of de opleiding lichtontwerp (HBO niveau) en wilt u het diploma Hogere Verlichtingstechniek verkrijgen? Dan zijn er vrijstellingsmogelijkheden.  Meer weten en/of een afspraak maken? Mail ons uw vragen of mail enkele voorkeursdata voor een vrijblijvend gesprek online of bij ons in Amersfoort. Tot ziens!

opleidingsinformatie

DUUR 
FLEXIBEL

PRIJS
€ 4.200,- EXCLUSIEF BTW

BEVESTIGING
NA UW INSCHRIJVING ONTVANGT U VAN ONS EEN BEVESTIGINGSMAIL EN UW FACTUUR

DIPLOMA
NA HET POSITIEF  AFRONDEN (90 CPD PUNTEN) VAN DEZE OPLEIDING ONTVANGT U HET dIPLOMA HOGERE verlichtingstechniek VAN DE LIGHTING DESIGN ACADEMY

DOELGROEP
voor een ieder die een gedegen lichtopleiding zoekt bijvoorbeeld , (startende) lichtadviseurs, adviseurs, ontwerpende ambtenaren, project-verlichters, fabrikanten, binnenhuisadviseurs en architecten. Om de opleiding goed af te kunnen ronden is minimaal een mbo+ niveau gewenst

SUPPORT
VIA E-MAIL EN ZOOM.

LESMATERIAAL
INCLUSIEF UITGEBREIDE MATERIALEN EN TOEGANG TOT ONZE LIGHTCLOUD. MEER INFORMATIE >>

STUDIEBELASTING
GEMIDDELD 4 UUR PER WEEK.

VOORKENNIS
GEEN VOORKENNIS OVER LICHT VEREIST

LOCATIE
THUIS / KANTOOR EN LIGHTING DESIGN + LIGHTING DESIGN ACADEMY GROTE HAAG 11 AMERSFOORT 

KIES UIT DEZE STARTDATA
STARTEN VANAF 28 MAART 2023 

LESTIJDEN AMERSFOORT
09.00 TOT 16.00 PAUZE VAN 12.00 TOT 13.00 INCLUSIEF LUNCH

INSCHRIJVEN
BIJ VOORKEUR VIA DE ONDERSTAANDE BUTTON MAAR NATUURLIJK KUNT U ONS ALTIJD EEN E-MAIL ZENDEN

schrijf je in RESERVEER MET STAP